Om loppet

Varför heter det Innovationsstafetten?

Lund har sedan lång tid tillbaka varit en lekplats för innovativa idéer och många av våra stora uppfinningar såg världens ljus här. Studenterna, universitetet och de många småföretagen är en perfekt grogrund för innovation och inte minst på området som sträcker sig från Lunds Universitet rakt norrut via Ideon Science Park, via Brunnshög upp till nyetableringarna MAX IV och ESS. Vi vill hylla Lund som innovationsstad tillsammans med våra samarbetspartners Ideon Science Park och Medicon Village.

Var går loppet?

Innovationsstafetten avgörs på Brunnshögsområdet i Lunds nordöstra delar. Start, mål och växlingsområde är beläget i Nobelparken och banan slingrar sig sedan mot ESS och Kunskapsparken för att sedan åter vända tillbaka mot Nobelparken.

Hur mycket kostar det att delta?

Följande prissättning gäller för Innovationsstafetten.
Anmälan sker på vår anmälningssida

Ordinarie kostnad

25 april – 31 maj 595 kr per lag
1 juni – 31 augusti 795 kr per lag
1 september – 14 september 895 kr per lag

* digital efteranmälan i mån av plats. 


Kostnad studenter

Studentskapet behöver vidimeras vid nummerlappsutdelningen

25 april – 31 maj 535 kr per lag
1 juni – 31 augusti 715 kr per lag
1 september – 14 september 805 kr per lag

* digital efteranmälan i mån av plats. 

När går starten och när sker växling?

    Gemensam start för första sträckan sker 14:00. Övriga sträckor baseras på hur snabbt lagets medlemmar genomför loppet. Ingen maxtid!

Om alla lagmedlemmar håller ett tempo på 6 min/km så blir hålltiderna enligt följande:

 

6 min/km
Start:          14:00
Växel 1:      14:30
Växel 2:      15:00
Växel 3:      15:30
Målgång:   16:00

Hur tar jag mig till tävlingsområdet?

Det smidigaste sättet att ta sig till start och mål är via spårvagnen, linje 1 som utgår från Clemenstorget i direkt anslutning till Lunds C. Kliv av vid hållplats Brunnshögstorget och gå därefter rakt österut så når du Nobelparken. Ett antal busslinjen angör också Brunnshögstorget samt Brunnshögsområdet i stort, för mer info besök skanetrafiken.se

Vad ingår i startavgiften?

Förutom era startplatser och nummerlappar så erhåller ni självklart en medalj efter målgång. Ni har även möjlighet att lägga till matpaket med plats i vårt after-run-tält.

Hur lång är banan och hur går den?

Varje löpare springer samma sträcka, denna är 5 km lång. Du startar din sträcka på start/växlingsområdet i Nobelparken och banan går därefter norrut och runt samt igenom Kunskapsparken. Banan är förhållandevis flack med en skillnad på högsta och lägsta punkt på ca 10 meter. Underlaget är omväxlande grus och asfalt. Se karta över banans sträckning nedan.

Finns det olika klasser?

Ja, vi har tre olika klasser, dam, herr och mixed.

Vad händer i start/mål och växlingsområdet?

I Nobelparken kommer det finnas möjligheter till ombyte, förvaring av överdragskläder samt möjligheter att köpa mat och dryck. Det kommer också finnas tält att hänga i under tävlingen men som företag eller deltagande lag har du också möjlighet att beställa till eget tält.